martes, 10 de noviembre de 2015

O VIII Sabores de Outono contará con 52 locais ourensáns


Os participantes optarán a distintos premios, sumando esta edición a novidade do distintivo "Pincho Celíaco" para as elaboracións gatronómicas sen glute

Jesús Vazquez y Javier Outomuro en la presentación del concurso gastronómico.
Jesús Vazquez y Javier Outomuro en la presentación del concurso gastronómico.

Un total de 52 locais da capital ourensana participarán na oitava edición do concurso 'Sabores de Ourense, Pinchos de Outono', o que supón dous máis que a pasada celebración do concurso, que se celebrará do 20 ao 29 de novembro.

Os pinchos desta edición, que han de contar entre os seus ingredientes con cogomelos ou castañas ou con ambos os dous ingredientes, terán un custo máximo de 2,5 euros, segundo explicaron na presentación deste evento.

Para esta edición, organizada como en anos anteriores pola Concellaría de Turismo do Concello de Ourense e a Unión de Hostaleiros de Ourense (UHO), espera que participen ademais dos locais da zona de viños do centro da capital, os distintos barrios.

Así, aos bares e locais de tapas de San Francisco, Mariñamansa e El Puente, hai que sumar dous establecementos termais, que serán os encargados de elaborar os pinchos que se presenten a concurso.

O gañador da nova edición de 'Sabores de Ourense, Pinchos de Outono', representará a Ourense no concurso gastronómico da Axencia de Turismo de Galicia 'De Tapas por Galicia'.

Ademais, os participantes poderán optar a distintos premios outorgados un por un xurado profesional, outro do público e o da prensa, ao que este ano haberá que sumar o premio 'Pincho Celíaco' recuperado a petición da Asociación de Celíacos de Ourense que premiará aos pinchos elaborados sen glute.


sabores

"BO COMER"

Este concurso forma parte das campañas de promoción gastronómica que leva a cabo durante todo o ano a Concellaría de Turismo do Concello de Ourense cidade que, segundo afirmou o alcalde de Ourense, Jesús Vázquez, "é famosa por o seu bo comer".

En canto ás novidades da presente edición, Javier Outomuro, da Unión de Hostaleiros de Ourense, destacou o premio que outorga a Denominación de Orixe Ribeiro, que distinguirá aos locais que ofrezan a súa carta de viños do Ribeiro xunto cos seus pinchos, e que os clientes validarán xunto ao local que avalará cun selo o viño e o pincho degustado.

O concurso verase reforzado este ano con premios nos que estarán presentes as novas tecnoloxías e aos usuarios da cal se lles dará a oportunidade de gañar un teléfono de última xeración descargando a app de cada local e votando a través dela.

Para o último día do concurso, no que o ano pasado participaron máis de 3.000 papeletas con voto válidas, espera a asistencia de Anxo Moretón, organizador do Concurso Internacional de Pinchos de Valladolid, co que os organizadores esperan que a repercusión do concurso de 'Pinchos de Ourense' sexa maior e non descartan a posibilidade de que algún establecemento da cidade participe neste concurso na súa próxima edición.

No hay comentarios:

Publicar un comentario